Sosial: Kecurangan Isteri di Malaysia Semakin Menjadi

November 16, 2008 at 3:05 pm Leave a comment

Gejala kecurangan di kalangan isteri-isteri yang beragama Islam khususnya di Malaysia kini sudah di tahap membimbangkan. Dosa dan balasan azab Allah tidak dihiraukan lagi oleh perempuan-perempuan yang berakhlak syaitan ini. Perlaksanaan hukum hudud perlu dilaksanakan segera sebelum bala Allah akan ditimpakan ke atas orang-orang Islam di Malaysia ini. Hukuman bagi penzina perempuan atau lelaki yang dah berkahwin ialah ditanam separuh badan di tepi simpang tiga atau empat dan direjam batu sampai mati.

Beberapa kajian telah dibuat oleh intektual tentang kecurangan di Malaysia. Antara faktor utama kecurangan isteri ialah didikan agama yang tidak sempurna dari ibubapa atau mungkin teladan curang yang dilakukan oleh ahli keluarga yang paling terdekat dengan si pelaku. Setengah ibubapa lebih mementingkan kerjaya atau kedudukan kewangan anak mereka daripada tingkahlaku hidup atau akhlak anak-anak mereka. Ada ibubapa tidak kisah ke mana anak perempuan akan dibawa oleh teman lelaki atau tunang. Mereka membiarkan pergaulan bebas anak mereka di depan mata mereka sendiri. Ini masalah besar yang dihadapi oleh masyarakat Islam di Malaysia. Mereka ini hanya merasa malu apabila anak-anak mereka ditangkap basah oleh pencegah maksiat tetapi mereka tidak merasa malu dengan Allah kerana membiarkan maksiat yang dilakukan oleh anak mereka di depan mata mereka. Apabila anak mereka ini yang sudah biasa dengan kehidupan bebas ala kafir menjadi isteri orang, maka anak perempuan mereka ini tidak segan-segan atau gerun melakukan kecurangan seperti lagak perempuan sundal bila berlaku sahaja tidak kepuasan hati terhadap suami mereka.

Setengah orang Arab Islam di negara -negara Arab seperti Jordan, tradisi ‘honor killing’ masih diamalkan. Apabila mereka mengetahui anak atau adik perempuan mereka hidup bebas dengan lelaki sebelum kahwin atau curang selepas kahwin, bapa atau adik beradik lelaki si perempuan akan sendiri mencari dan membunuh perempuan tersebut. Pernah berlaku di sebuah negara Arab di mana seorang lelaki telah mendapati adik perempuan melakukan curang terhadap suaminya. Maka dicari dan dikejar adik perempuannya dengan senapang patah dan kepala adik perempuan yang curang ini dikecaikan dengan senapang tersebut.
Keadaan ini berbeza sekali di Malaysia. Bapa atau adik beradik si isteri curang ini bukan sahaja tidak kisah perlakuan tersebut malah ada di antaranya menyalahkan si suami anak atau adik mereka. Itulah salah satu kehidupan Melayu jahiliyah di Malaysia.

Oleh itu berhati-hatilah memilih perempuan untuk menjadi isteri. Sekiranya si suami mendapati isterinya melakukan kecurangan, jalan yang terbaik ialah perceraian. Bahkan ramai ulama mewajibkan isteri curang ini diceraikan. Bila ini berlaku, hak penjagaan anak-anak akan dimiliki oleh si suami kerana si isteri curang tidak layak dalam penjagaan anak-anak (hadhanah).

Isteri curang diklassifikasikan sebagai isteri jahat dan isteri seperti ini dilaknati Allah.

Entry filed under: Uncategorized.

Politik: Pilihlah Pemimpin Yang Beriman dan Bertaqwa Ekonomi: Dapat “Cash Rebate” Bila Guna Kredit Kad

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Calendar

November 2008
M T W T F S S
    Dec »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Most Recent Posts


%d bloggers like this: